Pavestolt svanemutter

Kære Møllevenner!

Den 22. marts lagde svanemutter sit første æg i reden. Reden var ikke helt færdigbygget, men nu kom det til at gå stærkt. I løbet af en uges tid blev reden ca. 25 cm højere, så overkanten af reden nu var  

omkring 40 cm over vandspejlet. Selvfølgelig hjalp svanefatter - han bugserede rede materiale hen til kanten af reden, hvorefter mutter tog over. 

Det blev en kold rugetid for svanemutter - nogle morgener kunne man slet ikke se svanemutter, fordi hendes hvide fjerdragt faldt i med den hvide rimfrost. Hun holdt ud og var sjældent af reden ret lang tid af gangen. 

Imedens holdt svanefatter vagt. Adskillige hunde fik slemme forskrækkelser, når fatter gik til angreb. Et par gange landede der en tredje svane i Mølledammen, men den forsvandt lynhurtigt, når fatter gik til angreb. 

Efter lang tids rugning var der pludselig liv i reden. Det startede lørdag den 29. april. Først var der 2 - søndag 7 - mandag 8 og i dag tirsdag den 2. maj var der 9 unger ude i vandet. 

Svanefatter har hele dagen stampet i det lave vand, for at få fødeemner op til overfladen. Ungerne æder løs, men hele dagen har de alligevel forholdt sig tæt samlet. 

Det er et fantastisk syn. Ungerne er så søde, så søde. Man kan endnu ikke forestille sig, at ungerne hen over sommeren blive lige så "grimme", som Den grimme Ælling i H.C. Andersens eventyr.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.11 | 12:39

Hej
Hvornår er der juleoptog i år?

...
02.11 | 18:57

Iflg J.M.Kjærsig og Johan C. Sulkjær: Assing Sogn i Hammerum Herred ISBN 87-87643-53-7.Side 54 står der hvem der var ejere.

...
23.04 | 20:20

Tak for de pæne ord Hans. Thorvald vil snarest få sit rette navn tilbage.
PS På anden vis sender jeg dig et par mail, som jeg har haft med en mand.
mvh.

...
08.04 | 19:59

Hej Knud.
Flot hjemmeside!
Lige en lille detalje: Den seneste ejer hed Thorvald Eriksen ( ikke Thorkild )
Bedste hilsner og god påske
Hans Kjærsgaard

...
Du kan lide denne side